Imatex, de flexibele partner voor uw projecten in kunststof.

Onze expertise: het bewerken van kunststoffen.

Het aantal mogelijke combinaties van kunststoffen en productiesmethodes is eindeloos. Imatex geeft u een overzicht van de materialen en de bewerkingen met een korte toelichting over de toepassingsmogelijkheden. Met 70 jaar ervaring en de kennis van 50 werknemers biedt Imatex u steeds de meest optimale oplossing aan in functie van uw vereisten aan het eindproduct of halffabrikaat.

 

Een greep uit onze mogelijkheden:

Imatex bewerkingen : Buigen, plooien en draperen
 • Kunststof op maat.

  We bieden bij Imatex een uitgebreid gamma aan kunststoffen aan en begeleiden onze klanten naar het juiste materiaal in functie van de eisen aan het eindproduct. Naargelang de gewenste vorm maken wij de kunststof plaat op maat door middel van zagen, lasersnijden of CNC-frezen.

 

 •  Bewerking op maat.

  Van stukwerk tot grote oplagen; uw ontwerp of idee werken onze projectleiders samen met u uit, om het nadien te produceren in onze werkplaats te schoten. Hierbij verlijmen, plooien en/of monteren onze ervaren werknemers de kunststof platen tot het gewenste eindresultaat.

 

 • Vacuümvormen.

  Vacuümvormen is een productiemethode die vanaf middelgrote hoeevelheden interessant kan zijn. Ook hier denken onze projectleiders desgewenst graag mee met de klant om tot een optimaal product te komen. Matrijzen worden in onze eigen werkplaats gefreesd, zodat u voor het volledige productieproces slechts één gesprekspartner hebt.

Onze expertise is het bewerken van kunststoffen.

Het aantal mogelijke combinaties van kunststoffen en productiesmethodes is eindeloos. Imatex.be geeft u een overzicht van de materialen en de bewerkingen met een korte toelichting over de toepassingsmogelijkheden. Met 70 jaar ervaring en de kennis van 50 werknemers biedt Imatex u steeds de meest economische oplossing aan in functie van uw vereisten aan het eindproduct (halffabrikaat).

Een greep uit onze mogelijkheden:

 • Plexiglas op maat.

  Acrylaat (PMMA) wordt in de volksmond plexiglas genoemd. Plexiglas® is echter maar slechts één van de merken. Perspex®, Limacryl ® en Acrylex ® zijn andere bekende merken. Men spreekt dus meestal over plexiglas op maat, maar andere kunststoffen zijn soms beter geschikt. We bieden bij Imatex een uitgebreid gamma aan kunststoffen aan en begeleiden onze klanten naar het juiste materiaal in functie van de eisen aan het eindproduct. Naar gelang de gewenste vorm maken wij de kunststof plaat op maat via zagen, lasersnijden of CNC-frezen.

 

 •  Stukwerk op maat.

  Uw ontwerp of uw idee werken onze projectleiders samen met u uit en daarna maken we het in onze productie te Schoten. Hierbij verlijmt, plooit en/of monteert één van onze werknemers de op maat gemaakte kunststofplaten tot we het gewenste eindresultaat verkrijgen.

 

 • Kleine of grote series vacuümvormen.

  Bij grotere hoeveelheden doen we veelal beroep op vacuümvormen. Hierbij ontwerpt één van onze projectleiders samen met de klant een prototype. Imatex ontwerpt en maakt zelf de matrijzen waardoor wij zeer snel op economische wijze verschillende prototypes kunnen maken. Van zodra de klant het prototype goedkeurt, maakt Imatex een definitieve matrijs en produceren wij de kleine of grote serie.

 

Het personeel van Imatex

We helpen u graag van ontwerp en advies tot effectieve productie en levering van uw product.

Onze diverse bewerkingsmogelijkheden, uitgebreid en modern machinepark en onze zeer ruime voorraad aan diverse kunststoffen stellen ons in staat om zowel eenvoudige als ingewikkelde projecten aan te kunnen.

Voor stukwerk, kleine, middelgrote of grote series combineren wij uitstekende kwaliteit met een korte leveringstermijn aan een scherpe prijs.

Imatex Vacuümvormen

Vacuümvormen

Vacuümvormen
(thermovormen, thermoformeren) is een proces waarbij een vlakke kunststofplaat volledig wordt opgewarmd door middel van warmte-elementen en vervolgens onder vacuüm over een matrijs wordt gevormd.

Imatex REALISATIES

REALISATIES

Een greep uit onze gerealiseerde projecten

Imatex Vacatures

Vacatures

We zijn steeds op zoek naar toffe collega’s

Imatex historiek

Historiek

Imatex door de jaren heen