Imatex, de flexibele partner voor uw projecten in kunststof.

Het personeel van Imatex

Wegens jaarlijkse zomervakantie zal Imatex

gesloten zijn van 12 juli tot en met 2 augustus  

Onze expertise: het bewerken van kunststoffen.

Het aantal mogelijke combinaties van kunststoffen en productiemethodes is eindeloos. Imatex geeft u een overzicht van de materialen en de bewerkingen met een korte toelichting over de toepassingsmogelijkheden. Met 70 jaar ervaring en de kennis van 50 werknemers biedt Imatex u steeds de meest optimale oplossing aan in functie van uw vereisten aan het eindproduct of halffabrikaat.

 

Een greep uit onze mogelijkheden:

Imatex
  • Kunststof op maat.

    We bieden bij Imatex een uitgebreid gamma aan kunststoffen aan en begeleiden onze klanten naar het juiste materiaal in functie van de eisen aan het eindproduct. Naargelang de gewenste vorm maken wij de kunststof plaat op maat door middel van zagen, lasersnijden of CNC-frezen.

 

  •  Bewerking op maat.

    Van stukwerk tot grote oplagen; uw ontwerp of idee werken onze projectleiders samen met u uit, om het nadien te produceren in onze werkplaats te schoten. Hierbij verlijmen, plooien en/of monteren onze ervaren werknemers de kunststof platen tot het gewenste eindresultaat.

 

  • Vacuümvormen.

    Vacuümvormen is een productiemethode die vanaf middelgrote hoeveelheden interessant kan zijn. Ook hier denken onze projectleiders desgewenst graag mee met de klant om tot een optimaal product te komen. Matrijzen worden in onze eigen werkplaats gefreesd, zodat u voor het volledige productieproces slechts één gesprekspartner hebt.

Het personeel van Imatex

We helpen u graag van ontwerp en advies tot effectieve productie en levering van uw product.

Onze diverse bewerkingsmogelijkheden, uitgebreid en modern machinepark en onze zeer ruime voorraad aan diverse kunststoffen stellen ons in staat om zowel eenvoudige als ingewikkelde projecten aan te kunnen.

Voor stukwerk, kleine, middelgrote of grote series combineren wij uitstekende kwaliteit met een korte leveringstermijn aan een scherpe prijs.

Imatex Vacuümvormen

Vacuümvormen

Vacuümvormen
(thermovormen, thermoformeren) is een proces waarbij een vlakke kunststofplaat volledig wordt opgewarmd door middel van warmte-elementen en vervolgens onder vacuüm over een matrijs wordt gevormd.

Imatex REALISATIES

REALISATIES

Een greep uit onze gerealiseerde projecten

Imatex Vacatures

Vacatures

We zijn steeds op zoek naar toffe collega’s

Imatex historiek

Historiek

Imatex door de jaren heen