Historiek van Imatex

Imatex: Raphael Coosemans

1953: Raphael Coosemans

De heer Raphaël Coosemans begint een kleinschalige productie van acrylaat schaaltjes voor beenhouwerijen in zijn garage te Schoten. Al snel groeit de vraag naar deze producten en wordt zijn assortiment uitgebreid.

1970:

Zijn 2 zonen, Jacques en Fernand, sluiten zich aan bij de firma en verhuizen de werkplaats in 1973 naar de Sluizenstraat, een toenmalige zandweg aan de Schotense Vaart. Op deze locatie wordt fors geïnvesteerd in het machinepark waardoor de activiteiten worden uitgebreid. Plooien, buigen, frezen, verlijmen, etc. behoren nu tot de mogelijkheden van Imatex.

Imatex: Jacques Coosemans

1978: Jacques Coosemans

Bij het overlijden van Raphael Coosemans nemen Jacques en Fernand het roer over en telt Imatex 17 werknemers. Zowel in 1981 als in 1983 wordt de bestaande werkplaats uitgebreid tot een totale oppervlakte van 3400m².
Met de komst van Christophe Marchand in 1984, neef van Jacques en Fernand, legt Imatex zich ook toe op het vacuümvormen.
In 1987 zet Fernand een stap opzij.

Imatex: De montage van de 5-assige laser in 1989

1989: De montage van de 5-assige laser in 1989

Met een personeelsbestand van 60 werknemers wordt Imatex marktleider in de Benelux. De CNC-gestuurde machines zijn in opmars en als eerste in de Benelux investeert Imatex in een 5-assige lasersnijmachine. Imatex profileert zich zo verder als een technologisch innovatief bedrijf.

Imatex: Het personeelsbestand in 2001

1996: UITBREIDING 

De vraag naar vacuümvormen blijft toenemen en nieuwe machines worden aangeschaft die in een nieuwe hal hun plaats vinden. De totale oppervlakte van de werkplaats bedraagt 5800m².

Imatex Historiek - Personeelsfeest in 2005

2005: Gilles doet zijn intrede in het bedrijf.

Gilles, de oudste zoon van Jacques, doet zijn intrede in het bedrijf. Hij neemt de commerciële ontwikkeling op zich.

Bouw van nieuwe Imatex productiehal in 2007.

2007: Bouw van nieuwe productiehal.

In volle crisisperiode weet Imatex nog steeds te groeien, en een bijkomende opslagruimte wordt aangebouwd. Dankzij de verhoogde voorraadcapaciteit speelt Imatex slim in op de vraag naar flexibele levertermijnen.

2010: Damien doet zijn intrede in het bedrijf.

Damien, de middelste zoon van Jacques, versterkt het team. Hij legt zich toe op de verdere technische ontplooiing van het bedrijf.

Het personeelsbestand van Imatex in 2013

2013: Sébastien doet zijn intrede in het bedrijf

Met de intrede van Sébastien, jongste broer van Gilles en Damien, wordt de huidige bedrijfsleiding vervolledigd. Hij beheert de financiële en administratieve aspecten van het bedrijf.

Geleidelijk aan laat Jacques de dagelijkse bedrijfsvoering over aan de 3de generatie.

2017: Imatex koopt nog meer hoogtechnologische machines

Een grondig investeringsplan van het machinepark wordt uitgerold. De volgende jaren zullen nog meer hoogtechnologische machines aangekocht worden.

Imatex Historiek - Investering door Imatex  in het milieu in 2019

2019: Energiebesparing, optimalisatie en efficiëntie

Er wordt ingezet op een actief milieubeleid. Energiebesparing, optimalisatie en efficiëntie worden speerpunten binnen het bedrijfsbeleid. Er wordt geïnvesteerd in 4000m² aan zonnepanelen.

Met een nieuwe productiehal wordt de bebouwde oppervlakte verhoogd tot 9600m².